sobota 17. listopadu 2012

Italský quiche / Italian Quiche / Italienischer Quiche

Jasně, že quiche je francouzský koláč, vím. Jenže tady hrají prim suroviny typické pro italskou kuchyni - ricotta a sušená rajčata. Kteréžto zbožňuji v jakékoli podobě!

Of course I know that quiche is a french cake. But I used ingredients which are typical for Italian cuisine. Ricotta and dried tomatoes - I love them everywhere!

Selbstverständlich ich weiß, dass Quiche ein franzözischer Kuchen ist. Aber für diesen Kuchen benutzte ich typische italienische Ingredienzen. Ich mag Ricotta und trockene Tomaten in verschiedene Speisen!

Potřebujeme / We need / Wir brauchen:
  • balení lístkového těsta / puff pastry / Blätterteig 
  • 200 g ricotty / 200 g Ricotta
  • 3 lžíce zakysané smetany / 3 tablespoons sour cream / 3 Esslöffel saure Sahne
  • vajíčko / egg / Ei
  • sůl / salt / Salz
  • čerstvě mletý pepř / freshly groung pepper / frisch gemahlener Pfeffer
  • červenou cibuli / red onion / rote Zwiebel
  • čerstvá rajčata / fresh tometoes / frische Tomaten
  • sušená rajčata v oleji / dried tomatoes in oil / trockene Tomaten in Öl

Lístkové těsto vyválíme, vyložíme formu s vlnitým okrajem a propícháme vidličkou. / Roll the puff pastry out, give in a cake form with wavy edge and perforate with a fork. / Der Blatterteig ausrollen, in die Kuchenform mit welligen Rand geben und mit der Gabel durchlöchern. 
Smíchejte ricottu, kysanou smetanu, vajíčko, pepř a sůl a rozetřete na těsto. / Mix ricotta, sour cream, egg, pepper and salt and spread on the pastry. / Ricotta, sauere Sahne, Ei, Pfeffer und Salz mischen und an den Teig streichen.

Obložte na kolečka nakrájenou cibulí a rajčaty a okapanými sušenými rajčaty. / Cover with rings of onion and tomatoes and dripped dried tomatoes. / Belegen mit Zwiebel und Tomatenscheiben und abtropfenen trockenen Tomaten.
Pečte ve středně vyhřáte troubě (cca 180°C - ví čert, kolik je v naší prehistorické plynovce) dohotova. / Bake in middle temperature (cca 180°C) until it's done. / Bei cca 180°C backen, bis es fertig ist. 



Žádné komentáře:

Okomentovat