pondělí 17. března 2008

Úplně jiný ocet

UMEOCET. Uznávám, trošku divný název, a když vám řeknu, že toto ochucovadlo se hojně využívá v makrobiotické výživě, bude se vám zdát ještě divnější.

Jenže, tato červenofialová chutná tekutina podle informací přímo na obalu je "vhodnou náhradou za ocet. Použití do salátů, k ochucení pokrmů (polévek, omáček apod.)". Osobně do salát používám pouze umeocet a někdy i citronovou šťávu. Jeho chuť sice není tak výrazně kyselá, jako u "bzenečáku", ale právě to se mi na něm tolik líbí.

Za 300ml octa jsem zaplatila 48,- Kč.

Pozor, budete-li ho používat, dbejte na to, že je velmi, velmi slaný! Na velkou mísu ho naprosto postačí použít dvě lžíce a v žádné případě už nepřidávejte žádnou sůl!





Další zajímavé věci:švestičky umeboshi a další dobrůtky.

Žádné komentáře:

Okomentovat