UMEOCET. Uznávám, trošku divný název, a když vám řeknu, že toto ochucovadlo se hojně využívá v makrobiotické výživě, bude se vám zdát ještě divnější.
Jenže, tato červenofialová chutná tekutina podle informací přímo na obalu je "vhodnou náhradou za ocet. Použití do salátů, k ochucení pokrmů (polévek, omáček apod.)". Osobně do salát používám pouze umeocet a někdy i citronovou šťávu. Jeho chuť sice není tak výrazně kyselá, jako u "bzenečáku", ale právě to se mi na něm tolik líbí.
Za 300ml octa jsem zaplatila 48,- Kč.
Pozor, budete-li ho používat, dbejte na to, že je velmi, velmi slaný! Na velkou mísu ho naprosto postačí použít dvě lžíce a v žádné případě už nepřidávejte žádnou sůl!
Další zajímavé věci:švestičky umeboshi a další dobrůtky.
Jenže, tato červenofialová chutná tekutina podle informací přímo na obalu je "vhodnou náhradou za ocet. Použití do salátů, k ochucení pokrmů (polévek, omáček apod.)". Osobně do salát používám pouze umeocet a někdy i citronovou šťávu. Jeho chuť sice není tak výrazně kyselá, jako u "bzenečáku", ale právě to se mi na něm tolik líbí.
Za 300ml octa jsem zaplatila 48,- Kč.
Pozor, budete-li ho používat, dbejte na to, že je velmi, velmi slaný! Na velkou mísu ho naprosto postačí použít dvě lžíce a v žádné případě už nepřidávejte žádnou sůl!
Další zajímavé věci:švestičky umeboshi a další dobrůtky.
Žádné komentáře:
Okomentovat