Inspiraci jsem vzala tady, ale jak už to u mně bývá, skončilo to malinko jinak. Nicméně výsledek je excelentní.
- 180 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 prášku do pečiva
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g celozrnné grahamové mouky
promícháme v míse (lze použít i 300 g polohrubé mouky). Přidáme mokré suroviny
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 150 ml tuku (napůl rozpuštěné máslo a rostlinný olej)
- 1 najemno nastrouhanou mrkev
- 2 střední oloupaná najemno nastrouhaná jablíčka
- šťávu z půlky citronu.
Rychle smícháme a přidáme strouhané vlašské ořechy, ale jen tolik, aby těsto zůstalo dostatečně řídké (chce to "oko", odhadem tak pět lžic). Vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a při 150 °C pečeme, dokud povrch buchty mírně nezhnědne a nevytvoří se praskliny. Pro jistotu klasicky ozkoušíme špejlí. Taky je dobré párkrát plech v troubě otočit (i při zapnutém horovzduchu moje trouba peče u dvířek podstatně více).
Po vychladnutí potřeme polevou připravenou na vodní lázni z čokolády na vaření (fajnšmekři investují do extra hořké), trochy holandského kakaa a másla. Ještě teplou polevu sypeme plátky mandlí (nebo nahrubo sekanými vlašskými ořechy, kokosovou moučkou...).
Žádné komentáře:
Okomentovat