Aneb vzpomínka na léto... Šlo to opravdu rychle, a chtělo to jen:
- houby (z mrazáku, před zamražením osmahnuté)
- dobré domácí brambůrky
- jednu cibuli
- kousek slaninky na chuť
- dvě lžičky mouky
- trošku sádla na zasmažení
- a samozřejmě koření: sladkou papriku, kmín mletý i celý, sušenou majoránku, špetku cayenského pepře a sůl
Nakrájenou cibulku a slaninku jsem zasmahla na sádle, přidala rozmražené houby, zasypala moukou a paprikou, zamíchala a podlila vodou. Brambůrky nakrájené na kostičky a koření přibyly do hrnce vzápětí. A pak už jen stačilo povařit do změknutí hlíz:-)
Sypání petrželkou nutné není, ale vzhledem k tomu, že babička oškubala zelené zbytky na zahrádce, nedalo mi ji nepřidat.
Žádné komentáře:
Okomentovat