čtvrtek 8. května 2008

Smetanové těstoviny s rybkou

Nevím, jak u vás, ale my jsme vždycky jídávali rybu pouze s některou úpravou brambor. Nic jiného nepřicházelo v úvahu (pominu-li tuňáka zamíchaného do salátu :-)). Jednoho dne ale brambory nebyly. Tak jsem řekla, že bude filé s těstovinama. Nevěřícné pohledy mě utvrdily v tom, že je potřeba toto dogma zlomit! Ale copak můj Jiřík, ten slupne všechno :-)
  • tresčí filé
  • koření na ryby
  • bílý mletý pepř
  • citron
  • máslo na smažení (vím,že je to nezdravé, ale zase je to moc dobré)
Kousky filé okořeníme (měla jsem 2 druhy rybího koření i se solí) a pokapeme citronem. Zvolna smažíme na rozpuštěném másle. Trvá to je chvilinku.
  • smetana na šlehání
  • velká cibule
  • olej
  • sůl
  • bazalka
  • sýr s modrou plísní (niva)
  • oblíbené těstoviny
Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, zalejeme smetanou (můžeme malinko rozředit), osolíme, přidáme bazalku. Do zahřáté omáčky nadrobíme sýr a necháme ho (alepsoň částečně) rozpustit. Promícháme s horkými těstovinami uvařenými na skus.
Na talířek si naložíme těstoviny s rybičkou, kterou ještě zakápneme citronem, a vesele dlabeme. Sami uznáte, že je to delikátní kombinace!

Žádné komentáře:

Okomentovat