Bleskovka. Na dvě porce potřebujeme:
- 200g suchých vrtulí
- čerstvé listy špenátu - asi dvě hrsti, hodně ztratí na objemu
- čtyři stroužky česneku (pro česnekomilovníky, jinak méně :-)
- malá cibule
- půl kelímku tučeného bílého jogurtu (tj. asi 75 g)
- tři žampionky
- pár plátků šunky (likvidace zbytků :-)
- pepř
- sůl
- máslo a olej
- na posypání sýr typu parmazán
Dva stroužky česneku a cibulku nakrájíme nadrobno, spolu s houbičkama na plátky a šunkou na kostičky osmažíme, přidáme lístky špenátu, okořeníme, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku. Plotýnku vypneme a na závěr necháme je prohřát jogurt. Smícháme s uvařenýma těstovinkama a na talíři sypeme sýrem... Je to mňamka!
Žádné komentáře:
Okomentovat