sobota 17. května 2008

Špenátové vrtulky

Bleskovka. Na dvě porce potřebujeme:
  • 200g suchých vrtulí
  • čerstvé listy špenátu - asi dvě hrsti, hodně ztratí na objemu
  • čtyři stroužky česneku (pro česnekomilovníky, jinak méně :-)
  • malá cibule
  • půl kelímku tučeného bílého jogurtu (tj. asi 75 g)
  • tři žampionky
  • pár plátků šunky (likvidace zbytků :-)
  • pepř
  • sůl
  • máslo a olej
  • na posypání sýr typu parmazán
Dva stroužky česneku a cibulku nakrájíme nadrobno, spolu s houbičkama na plátky a šunkou na kostičky osmažíme, přidáme lístky špenátu, okořeníme, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku. Plotýnku vypneme a na závěr necháme je prohřát jogurt. Smícháme s uvařenýma těstovinkama a na talíři sypeme sýrem... Je to mňamka!

Žádné komentáře:

Okomentovat