pondělí 26. května 2008

Snídaně na vidličku

Když se člověk vzbudí v jedenáct ráno, rád si spojí dvě jídla do jednoho - aneb komu by se chtělo zas vařit... Teplá snídaně, která je navíc velmi vydatná, zasytí na hodně dlouho. V anglofonních zemích se tomu říká brunch - spojení slov breakfast a lunch. "Pravý" brunch by měl asi trvat déle a skládat se z více chodů, ale hlavně plní účel přechodu mezi snídaní a obědem.
Vajíčka na všechny způsoby jsou evergreen studentských bytů, starých mládenců a těch, kteří neradi postávají u plotny. Zasytí a snadno splní funkci "teplého" jídla. Tak teda do toho!
  • 2 vajca
  • pár plátků pikantní klobásky
  • tři malé lžičky kukuřice
  • jedno rajčátko
  • troška oleje
  • tvrdý sýr (eidam, ementál...)
  • sůl a pepř na dokořenění
Njedříve si na pánvičce na trošce oleje osmahneme klobásku, přidáme na plátky nakrájené rajče (typicky anglické, že? Miluju teplá rajčata), otočíme a rozklepneme vajca. Bílek zasypeme kukuřičkou, poklademe plátky sýra a přiklopíme pokličkou. Za pět minut můžeme podávat - nejlépe s nějakým dobrým pečivem...

Žádné komentáře:

Okomentovat