sobota 26. dubna 2008

Mexická omáčka

Recept na lehkou a pálivou omáčku je tak jednoduchý, že už to ani jednodušeji nejde :-).
* velká cibule
* 6 stroužků česneku
* půl kila čerstvých rajčat (nebo plechovka loupaných)
* červené fazole v konzervě (nebo bílé v tomatě, oboje je dobré)
* olej
* sůl
* pepř
* chili koření
Cibuli a česnek nasekané na kostičky osmažíme na oleji, solíme, přidáme koření a oloupaná, na větší kusy rozkrájené rajčata (tady je skryta nejpracnější část - loupání rajčat, kterou ušetříme použitím plechovkových). Necháme trošku rozvařit. Nakonec řidáme slité červené fazole nebo ty bílé i s omáčkou. Už pouze ohřejeme a podáváme třeba k Celozrnným plackám.

Žádné komentáře:

Okomentovat