pondělí 17. března 2008

Rychlozelňačka

  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • půlkilový balíček kysaného zelí
  • cibule
  • klobáska
  • kostka masoxu
  • asi lžička drceného kmínu
  • olej
  • sůl
Cibuli nakrájíme na jemné půlkolečka a spolu s na kolečky nakrájenou mrkvičkou a klobáskou (využila jsem zbytky) osmahneme na oleji. Přidáme brambory pokrájené na kostičky - čím menší, tím rychleji bude zelňačka hotová! Zalejeme horkou vodou, přisypeme kmín a sušenou petrželku, vhodíme kostku masoxu. V okamžiku, kdy budou brambory uvařené (kdesi jsem četla, že se brambory neuvaří spolu se zelím - za pravdivost tvrzení neručím), přidáme kysané zelí i se šťávou (vzhledem k velikosti mého hrnce jsem nepoužila celé půlkilo). Po přidání zelíčka necháme vařit jen asi pět minutek - zelí zůstane krásně křupavé, tak to mám nejradši. Podle chuti si můžeme přisolit. Papáme buď jen tak, nebo pro větší efekt zasycení s čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat